Produkttest: Aqualung Thermal Fusion vams

Whites/Aqualung Thermal Fusion

thermal_fusion_undergarment

Etter å ha vært Fourth Element mann på min hals i mange år fikk jeg lyst til å prøve noe nytt, litt for morroskyld og litt fordi min Halo3d nr 4 begynte å synge litt på siste verset samtidig som jeg ikke syns den egentlig hadde noen særlig god støtte for hverken varmevest eller P-valve så følte jeg tiden var inne for å kikke meg rundt etter hva som fantes.

Det var egentlig helt tilfeldig at jeg endte opp med dette produktet da jeg fikk et tilbud jeg bare ikke kunne si nei til på en Whites Tech Fusion drakt med Thermal fusion underbekledning fra en av våre leverandører på Nemo.

Ved første øyekast må jeg ærlig innrømme at jeg tenkte «hva er dette for noe fjas» da jeg pakket opp vamsen. Det var tydelig at her var det brukt skikkelige Polartec materialer og fra første gang jeg tok i vamsen antok jeg at den kom til å være rimelig varm. De første gangene Thermal Fusion skulle av og på var et makkverk. Etter hvert som man får teknikken på hvordan de to lagene med vams som Thermal Fusion består av fungerer og hvordan man får de til å samarbeide med brukeren blir dette enklere.

Vamsen støtter godt utstyr som varmevest og P-valve og selv om den kjennes litt «bulky» ut når man tar den på seg første gang er det verdt å gi den en sjanse. Den pakker seg veldig godt sammen under tørrdrakten. Første dykk var jeg overrasket etter 70min uten elektrisk varme at jeg fortsatt var rimelig god og varm. Nå var det riktignok 12 grader i vannet på dette tidspunktet, men alle som kjenner meg vet jo at jeg er en frysepinn uten like.

Bevegeligheten i Thermal Fusion vamsen føles bedre inn i min gamle Halo3d. Krandriller både på dobbelsett og rebreather går som en lek selv for en med rotasjonskoppskade.

Teknisk om vamsen.
Dual layer Polartec ca 400g isolasjon. Veldig effektivt fukttransporterende materiale.
Innerlaget er 200g Polartec der snittet er overdimensjonert og ytterlaget er laget av Polartec power stretch, et kompresjonsmateriale som gir vamsen nesten en målsydd følelse og veldig god mobilitet.
ATS(air transfer system) rillene på bryst og venstre overarm gir god luftvandring inn og ut av vamsen og eliminerer til en viss grad faren for å fange luft inne i vamsen.
Kenguru lommen på magen er praktisk til lagring av ymse remedier og til å holde hendene varm når man står på land.
Glidelåsen fra skulder til skulder i front via bryst tar litt tid å bli vant med men sørger for den gode passformen.

René

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Drevet av WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: