Produkttest: Fourth Element X-Core vest

Fourth Element X-Core
“No batteries, Just you” sier Fourth Element om X-core
og det har de virkelig noe i.

Fourth-Element-X-Core-Mens-Base-Layer

Når man får vesten i hendene første gang kjenner man umiddelbart at dette er kvalitet. For de som har fulgt med en stund husker dere kanskje Core vesten med glidelås i front og lommer. X-core er et helt annet produkt. Vesten har et enkelt design med elastikk rundt krage, armer og bunn. Nå har ikke i skrivende stund spec`en på vesten blitt offisielt sluppet så jeg drister meg til å tippe ca 300g Polartec fleece.
Dobbelt lag rundt bryst for å ta av for kald luft fra innventil gjør brukeropplevelsen svært behagelig.

I bruk kjenner man knapt nok at man har vesten på seg.Filosofien bak vesten er å tilby de som ønsker litt mer kjerneisolasjon eller har lyst å gjøre litt lenger dykk, men ikke helt er sikker på om de har lyst å forholde seg til elektrisk vest et produkt de kan stole på at alltid virker.

Jeg har testet en del passive vester tidligere fra flere store anerkjente merker. Opplevelsen min har alltid vært at de føles litt i overkant «bulky». Personlig fikk jeg en svært positiv opplevelse med X-core da jeg testet den på jobb som guide på DiveBergen sitt grand opening arrangement. 3x ca 60min dykk der jeg brukte J2 baselayer, X-core og Halo3d vams.

 

Alle som kjenner meg vet at jeg er en frysepinn og helst sverger til elektrisk varme selv på et 20min dykk. Jeg opplevde aldri den følelsen av å bli nedkjølt. På land var det nesten i overkant varmt. Under dykket var det stabilt varmt hele veien. En bonus syns jeg er at vesten er såpass kort i armene at den lager ingen restriksjoner i mobilitet når man skal skru kraner på et dobbelsett eller løse andre oppgaver som krever en viss mobilitet.
X-core sitter tett og godt på kroppen, men er myk nok til å følge alle bevegelser uten at den oppleves som ubehagelig.

Jeg kan se mange fordeler med å bruke passiv varme over elektrisk for sportsdykkersegmentet og for de tekniske dykkerne som forholder seg stort sett til 60-70min runtime. Det er enkelt, går aldri tom for batteri, man slipper å forholde seg til gjennomføringer i drakt og eksterne batteripakker. Alle disse taler jo for passiv varme om man bare er litt kjølig på slutten av dykket. En siste fordel er jo at den veiledende prislappen på denne er rundt omkring 1500kr noe som ikke er å grine av sammenlignet med hva en thinsulate vest koster.
Jeg gir den tommel opp til sitt tiltenkte bruksområde.

Et ekstra men veldig kult pluss. Vesten er laget av 78% resirkulert plast og er en av de nye produktene i Fourth Element mission 2020.
Personlig støtter jeg alle tiltak som tar i bruk resirkulert plast på en god måte og gleder meg til å se de neste innovative ideer og produkter dette selskapet kommer med.

R.P

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Drevet av WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: