Produkttest: OMS One tørrdrakt

OMS One Tørrdrakt

OMS One er en av de tynneste trilaminat tørrdraktene på markedet. Dette gir den utrolig mobilitet og man kjenner knapt at man har på seg drakten.

R JJ

Drakten kommer med de nye limte OMS silikonmansjettene som oppleves svært sterke og samtidig veldig komfortable. Det å på sikt få et limbart hypoallergisk mansjettmaterieale tror jeg vil være til stor fordel for mange dykkere med enten lateks eller neoprenallergi.

Jeg fikk mitt testeksemplar av denne drakten i november 2016 og da jeg pakket den opp ga den umiddelbare assosiasjoner til min gamle DUI TLS 350. Det er kanskje ikke så rart da jeg fikk vite etter å ha snakket med OMS/BTS i Tyskland at det er foreløpig DUI som produserer OMS one og den er basert på TLS. Sammenlignet med TLS er drakten noe forsterket med cordura overlag på utsatt steder rundt torso og virker noe sterkere. Mitt største ankepunkt viste seg etter 65 dykk da det oppsto lekkasjen over vristen i ene skoen. Grunnen til dette er mest sansynlig røff bruk kombinert med harde svømmeføtter. Det ligger en eksponert søm langsgående over skoen. Denne bør etter mitt synspunkt forsterkses før drakten tas i bruk.

Ettersom dette var en testdrakt og jeg var blitt forespurt om jeg kunne se hvor mye den tålte har jeg på ingen måte tatt vare på eller behandlet drakten pent. Mange av problemene jeg har fremprovosert eller fått med OMS One ville nok sansynligvis oppstått på et mye senere tidspunkt ved normalt bruk.

Mellom november og mai gjorde jeg 75 dykk med OMS one draken og har nå sendt den til SafeNor for reperasjon da jeg opplever dette som en drakt som er «irriterendes god å dykke i» og vil gjerne gi den en litt bedre tilværelse i fremtiden som reisedrakt og til pent bruk.

Sluttresultat etter 75dykk med misshandling

  • lekkasje i søm på begge sko. Repareres lett med å mette skoen med Black Witch fra innsiden og Aquasure og kantbånd på utside.
  • Rift i materiale på kne. 50-50 aquasure cotol er en god løsning på dette og tilsvarende materialer for å komme skikkelig inn i skaden.

Fikk kort tid før jeg skrev denne blogposten beskjed fra SafeNor at de var ferdig med FØRSTE runde liming og at det var rifter og lekkasjer rundt glidelåsen.

Alt i alt syns jeg drakten er intet annet enn fantastisk å dykke i, men ville kanskje ikke anbefalt den som primærdrakt for landbasert dykking. Som drakt nr 2 eller reisedrakt er det helt klart noe jeg ville anbefalt og når min først er helt utslitt kommer jeg nok til å erstatte den med en ny OMS one.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Drevet av WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: