Paralenz – Det nye Gopro?

Etter René var i møte med Paralenz i slutten av August har vi hatt et kamera på test. Vi må si at etter litt tukling og feiling så er vi veldig godt fornøyd med det lille kamera. Det fungerer intuitivt og godt rett ut av boksen.

Paralenz-content.jpg

Batteritiden er bra og det er lett å skifte mellom innstillinger selv uten å benytte appen. Den lille hjelpeskjermen for funksjoner bak på kamera er overraskende intuitiv. Vi var skeptiske til maskefestet da vi så det for første gang, men nå har det vært brukt til både scooterdykk og andre ting, Det  viser seg at kamera henger godt fast.

paralenz-from-top-on-rocks.jpg

Kamera lader via USB-C kabel som er veldig praktisk ettersom det er nye mobilstandarden og man kan benytte samme billader som mobilen. Noen av funksjonene som er nye og spennende med Paralenz er DCC funksjonen som fungerer som et digitalt fargekorrigerende filter. Man forteller kamera hvilken type vann man dykker i grønt eller blått og software justerer for farger. Dette fjerner behov for alle slags flipfiltre og lignende. Mye av prisen på Paralenz kan forklares med konstruksjonen og programvaren. Kamera føles rett og slett et par hakk over Gopro. Med en dybderating på 250m og utseende som et Shearwater produkt så lyser Paralenz kvalitet. Alt dette tatt i betraktning så er det fortsatt et action kamera. Så forventer man seg kvaliteten av fullformat DSLR blir man naturligvis skuffet.

En funksjon vi satt utrolig pris på med Paralenz er at kamera har innebygget temperatur og dybdesensor. Spesielt om man er ute å kartlegger en ny dykkeplass eller trener elever på videregående kurs opplevde vi Paralenz som en god støttespiller til å få dokumentert litt av forløpet uten at det trengte noen som helst direkte handling fra vår side. Slo på kamera før masken ble tatt på og av etter man var kommet på land.

Under vises noen få bilder og en kort filmsnutt fra et kurs hvor vi benyttet Paralenz som maskemakera med overlay funksjonen på.

eg2EG JJ CCR (1 of 1)-2EG JJ CCR (1 of 1)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Drevet av WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: